carolinaidamargareta

Dag 8

Publicerad 2012-02-16 09:08:20 i Hello Africa,

Mandag
18e Januari

 Frukt till frukost, the best!
 Mango, banan och lite avokado. Men kanske inte sa bra start pa dagen pa en dag bestaende av 2 timmars bussresa fran Nairobi till Naivasha for att kolla pa Fairtrade-certifierade Longonots rosodlingar. Jag, Matilda och Elina avslutade tidigare for att vila upp vara lightheadade heads i graset.

 Maten var mindre bra ocksa for att jag var SUPERhungrig nar jag skulle kopa mat, sa det blev mycket onodigt...

 Sen var det dags for Fishermans Camp med en battur pa Lake Naivasha pa jakt efter flodhastar. Sa sota!

 Har provat det omtalade halet ocksa. Eller toaletten som dom kallar det. Det var anda helt okej, tror jag blivit lite val uppskramd innan. Ingen acklig dasslukt eller toaring. Bara placera fotterna och huka sig som nar man kissar i skogen!

 Pa Fishermans Camp maste 2 minusgrader pa natten namnas. Och myggen. Och dar taltade vi, fyfan.
 Men plussen overvager det negativa. Det finns stugor (Bandas) att hyra istallet for talt, sa tror jag man far campa med husvagn som pa vilken camping som helst. Restaurangen har en helt fantastisk Ceaser Salad. Och sist men absolut storsta plusset ar naturen. Vi lever har under hoga akaciatrad tillsammans med Herr Nilsson-apor och faglar i alla farger (bland annat laskiga marabou-faglar, inte sugen pa marabouchoklad nar man ser dom). Pa natterna hor man ljudet av massvis med faglar som senare blandas med ljudet av flodhastar som gar upp pa land for att ata. Det later som trumpethorn och grymtande basrostade grisar. For ovrigt sa ar natten underbart vacker med alla stjarnor. Jag ville ta en bild, men min kamera kan inte fa stjarnorna att fastna pa bild.
 Nu ska jag sova i mitt talt, Natti!

Dag 7

Publicerad 2012-02-16 08:11:59 i Hello Africa,

Sondag 21:10
15e Januari

 Chilldag idag! Nagra av oss valde att skippa gudstjansten med 37 barn att dopa och tog sovmorgon istallet.
Runt 11 bestallde vi var frukost, burrito med apelsinjuice. MUMS! Men lite trakigt att ca 2 till hade kunnat dela pa min, far daligt samvete av att lamna god mat. Java House at Adams, I'll be back.
 Jag vill chilla mer i Kenya. And will hopefully do.

 Efter frukosten begav vi oss till Svenska Skolan for att ta ett lyxdopp i deras pool! Det behovdes verkligen, har kant mig sa overhettad och trott sa behovde en lugn dag och lite nerkylning.
 Folk kollade konstigt pa oss, sa det kandes inte helt hundra att anvanda poolen fran borjan. Men nar "husmors-mannen" halsat pa oss borjade de andra svenskarna acceptera att vi var dar.

 Och imorgon sticker vi ivag mot Naivasha och Masai Mara! Sista veckan innan projektet med Elina i byn Matioli och Regnskogen Kakamega. :)

 Ett litet missode har ikvall var ju nar dom stangde av vattnet. Och jag stod med min paborjade tvatt i handfatet.... Men nu ar iaf allt skoljt, hoppas bara det hinner torka tills imorn.
 Ett annat problem ar hemlangtan som borjar krypa pa. Mamma, Pappa, Sophia, Jonas, Lukas, Tessie, Farmor, Farfar, Asta, Mormor, Morfar OCH ALLA FINA SOTA <3 Tur jag har Jennifer :)

 God Natt!

Dag 6

Publicerad 2012-02-11 11:13:53 i Hello Africa,

Lordag 23:44
14 Januari

Krt uppdatering idag, for jag ar trott och Janne-Par vill ha massage.
Idag har vi varit till Schendricks elefantbarnhem pa en del av Nairobis lilla savann. Sa sota!
Elefanterna var i en "inhangnad" (rep mellan pinnar = stangsel) tillsammans med sina skotare. Dar fick de mjolk, ett flertal lerbad och spela lite fotboll. Jag klappade minstingen! Sa nara och sa sot. Men vaaaldigt hardhudad, som sten. Och de storre elefanterna vet minsann hur man skvatter lera pa askadarna....

Tal att namnas att hela min dag spenderades pa en skumpande buss eller under gassande sol. Sa illamaende, huvudvark och solbranna har blivit ganska efterhangsna.

Kopte nagra elefantvykort for att stotta, hoppas bara jag far ivag dom med posten ocksa! Har manga jag vill skicka till. :)

Fran Schendricks skumpade bussen vidare till Kitengela Glass. En glashytta i utkanten av storstaden. En helt fantastisk plats!
ALLT ar gjort av glas, och ALLT ar till forsaljning (forutom typ poolen och bastun). Det gar inte att beskriva battre an sa, far lagga upp bilder senare. Dar finns en butik med glassmycken, en med drickglas och karaffer och vaser. Magiskt :)

"Stigarna" ar av glasmosaik och spegelglas, liksom stolar, bord och TOALETTER! Eller ja, dasset... Men fortfarande!
Fortsatte man efter gangarna upptackte man olika sma verkstader fyllda av konstverk, sedan ett helt hus med fardiga lampor, tavlor och smapryttlar. Ber man om en guidad tur upptacker man ocksa att alla konstnarer bor pa omradet i ett litet kollektiv med strutsar, hons, dromedarer (!), grisar osv.
Vill man hyra ett rum dar ar aven det fyllt av glasmosaik och man har tillgang till poolen och bastun i samma stil.

- Jag vill bo! Kitengela, vart att minnas. -

Efter dagens utflykter och vaxling av pengar plus kop av tvattval (antligen) fick jag pedikyr av Annkis van Nancy. Efter det snabbdusch, finklader och taxi till krogen K1 i Nairobi centrum. Tanken var middag och musik, men forestall er Olearys forsoka servera ett sallskap pa 20 pers 8 poa kvallen. Sa efter dalig service blev det nodmat och nagot mot huvudvarken pga hog musik. Fortfarande hungrig...

Det blev inget uno och ingen massage, sa vad gora?
Imorgon ar det gudstjanst, men jag, Matilda, Josefin och Jennifer tar sovmorgon istallet. :) Gonatt!

Dag 5

Publicerad 2012-02-11 10:49:21 i Hello Africa,

Fredag 19:22
13 Januari

Det kanns inte som att jag gjort sarskilt mycket idag. Vadret har varit fantastiskt, men min morgon borjade med magproblem som overgick i motsatta magproblem mot kvallen. Sa lyckades jag bli illamaende av yoghurten jag at till middag. Matlusten ar inte pa topp och jag orkar inte riktigt lagga mig i mina egna matvanor...

Jag skippade 2a swahililektionen i morse och vilade istallet och pluggade vidare fran onsdags lektionen.

Nagra av oss gick for att handla. Jag kopte en gigantisk avokado, en samosa (typ friterad priog) och lite bananer. Sen hangde jag med Annki och ett gang till "Halet i vaggen", en liten affar med afrikanska vaskor, som en san som annki har sjalv. Vilket stalle alltsa!
3 rum fyllda fran golv till tak med tillplattade och uppstaplade halvfardiga vaskor i olika storlekar och farger. Allt vi behovde gora va att valja den man gillade och bestamma om den skulle vara med eller utan foder, med langre axelband eller tva handtag i lader och vilken farg ladret skulle vara. Sen syr dom vaskan pa plats och den ar din. Jag kopte en mellanstor for 800 Ksh (ca 70 svenska), men far jag chansen att aka tillbaka ska jag kopa en gigantisk fargglad! perfekt strandvaska. :)
Sen drack vi lite svalkande juice pa adams, for att sen komma hem till Savelberg och shoppa lite till. Smycken den har gangen.

Hur som helst sitter jag i min sang redo for mer vila. En del ar pa supermarket, nagra ater middag har pa hemmet och senare hoppas jag pa en runda uno och likte musik. God natt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela